Villámfényes éjszaka jön - nyugaton már lecsapott a vihar

2016.05.23 19:34

Nyugat felől zivatarokkal hidegfront éri el az országot. Hevesebb viharok ma este főként a Dunántúlon, kedden az északi, északkeleti országrészben alakulhatnak ki. Hétfőre 11, keddre 9 megyére adott ki citromsárga figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatar és/vagy felhőszakadás veszélye miatt.

Vas és Zala megyében támad a vihar, a zivatarok estére a középső országrészre is megérkeznek. Főként a Dunántúl délnyugati, nyugati részén egy-egy heves zivatar is lehetséges, 90 km/h feletti szélrohammal és nagyobb (2 cm feletti) átmérőjű jéggel. Kedden a hétfőhöz képest jó hideg lesz, 20 fok alatti csúcshőmérséklettel.

Fénykép

Zala megyére már lecsapott a vihar, írta az Időkép, és az időjárási oldalon közzétett webkamerás felvételek is önmagukért beszélnek. A Vas megyei Magyarszombatfán például az utóbbi egy órában látványosan beborult az ég, rázkódtak a fák, és a kamerát is lemosta az eső. Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján már nemcsak figyelmeztetést, hanem tucatnyi nyugat-magyarországi járásra riasztást is kiadtak a várható heves zivatarok miatt.

idokep.hu/mti.hu