Villamos alá lökte az idős nőt egy férfi

2015.03.03 19:34

A Fővárosi Főügyészség emberöléssel vádolja azt a férfit, aki tavaly augusztusban Budapesten, a Margit híd budai hídfőjénél a villamosmegállóban a sínekre lökött egy 74 éves nőt. Az asszonyt az érkező szerelvény halálra gázolta.

Az ügyészség keddi közleménye szerint emberölés bűntette miatt nyújtottak be vádiratot "az évek óta alkoholizáló és hajléktalan életmódot folytató" 42 éves férfival szemben. A vádirat szerint 2014. augusztus 1-jén a férfi már hajnalban inni kezdett, majd a déli órákban - ittas állapotban - a 4-6-os villamosnak a Margit híd budai hídfőjénél lévő megállójába ment. A megállóban várakozott az idős nő, aki a villamos közeledtével a felszálláshoz készülődve a peron széle felé lépett. A vádlott ekkor az előtte álló asszonyt deréktájon megrúgta, a nő a sínekre esett.

Az érkező - Pest felé tartó - villamos ekkor a megállótól már csak 15 méter távolságra volt, a vezető így már hiába vészfékezett, a nőt elgázolta. A 74 éves asszony a villamos orr része alá szorult, és a helyszínen életét vesztette. A férfit a megállóban várakozók a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A vádirat szerint az előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben a főügyészség határozott ideig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

mti.hu

 

—————

Vissza