Virágba borult a Miskolci Termelői Nap virágvasárnap

2019.04.15 07:27

A természet mellett az Erzsébet térre kipakolt pavilonokban is számtalan virág díszelgett vasárnap délelőtt. A rózsaszín virágba borult fák alatt bevásárolhatott minden háziasszony a helyi termelőktől az ünnepre, míg csemetéje személyesen is kívánhatott a húsvéti nyuszitól annak simogatása közben.

Fotó: Beregi László
 
Valódi tavasz és igazi vásári hangulat várta a virágvasárnap tétlenkedésre ítélt családokat. Ezen a napon ugyanis a népszokás szerint tilos a munka. A színes húsvéti programok között volt az állatsimogató, a kreatív foglalkozás és az óriás társasjáték mellett az óriás kirakó is.
 
 
Jövő héten már húsvétvasárnap lesz, ezért a szervezők úgy gondolták, áprilisban kivételesen a második vasárnap tartják meg a Miskolci Termelői Napot, ami mindig nagy népszerűségnek örvend. Ez nem csoda, hiszen beszerezhető itt a legínycsiklandóbb illatú húskészítmény, a legédesebb méz, sőt, még vasbor is kapható a házi készítésű szörpök mellett.
 
 
Többféle édességes pavilon csábította a gyerekeket, akár kóstolót is kínálva a vásárlóknak. A mézes sütemények mellett pedig megtalálhatóak a lakás díszei is. Virágvasárnap az alkalomhoz illően számos anyagból készített virágdísz állt a rendelkezésre. Így gyönyörködött a szem a selyem és a színes harisnyából készült virágokban, amik élő társaikat hazudtolták meg élethűségükkel.
 
minap.hu