Visszaadja kitüntetését Kaltenbach Jenő Bayer Zsolt miatt

2016.08.19 19:27

A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa, majd az LMP, később a PM fővárosi képviselője azért adja vissza állami kitüntetését, mert Bayer Zsolt, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta meg a nemzeti ünnep alkalmából Lázár Jánostól.

Kaltenbach Jenő a Klubrádiónak azt mondta, hogy nem mindegy, milyen társaságba kerül a kitüntetés által. Bayer Zsolt többször írt már sértő cikkeket. Néhány hónappal ezelőtt minden 14 évesnél idősebb menekültet potenciális gyilkosnak nevezett, ezért a Médiatanács 250 ezer forintos bírságot szabott ki a cikket publikáló Magyar Hírlapra. Az újságíró kitüntetése óriási felháborodást keltett az ellenzék körében, az MSZP egyszerűen szégyennek nevezte, az Együtt pedig felszólította Áder János államfőt, hogy vonja vissza a lovagkeresztet.

 Kaltenbach Jenő 

Kaltenbach Jenő nyilatkozata a képre kattintva!

Megkérdezte a 444.hu a Miniszterelnökséget az ügyről, ők azt közölték, hogy a Gulágokban elpusztultak emlékét őrző közösség indítványozása alapján, Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismeréseként kapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését. Arra nem kaptak választ, hogy mit szól a kormány ahhoz, hogy egy olyan ember kapta a díjat, aki rendszeresen sérteget másokat véleménykülönbség miatt.

Klubrádió/444.hu

 

Lázárék Bayer kitüntetésére: "megérdemelte"

Itt a válasz arra, miért kapott a cigányozó, zsidózó és gyakran "kurva anyázó" Bayer Zsolt újságíró és Fidesz tag magas állami kitüntetést.

"A Gulágokban elpusztultak emlékét őrző közösség indítványozása alapján, Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismeréseként kapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését" - írta megkeresésünkre a Miniszterelnökség, arra azonban már nem válaszolt, mi a véleménye az alábbi Bayer idézetekről:

"Az azeri meg a horvát geciláda kéz a kézben bassza meg a büdös kurva anyját!"

"Aki azt gondolja ezek közül, hogy itt folytathatja azt, amihez otthon hozzászokott, azt ki kell baszni innen, a kurva anyjába!"

"Szeretném látni a világ összes liberálisát, ahogy szomorkásan behúzódva verik a ványadt kis faszukat."

"A cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik."

"Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigánygyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni."

"Soha, semmiben kiválót alkotni nem tudó, kígyóvállú, rossz külsejű, gyáva, irigy, sunyi, aljas, beteg lelkű, ostoba »médiagecik« hörögnek".

"Mi volt a baj, Péter? Kicsi a pöcsöd? Soha nem izzadtál le a hölgyválaszkor? Büdös a szád? Nem tudod tartani a pukidat?"

Arra sem válaszoltak, mit mond a kormányról, hogy ilyenek után kitünteti Bayert.

A kérdéseinket egyébként feltettük a miniszterelnöknek, a köztársasági elnöknek, több miniszternek és kormánypárti országgyűlési képviselőnek, azonban a legtöbb helyről egyáltalán nem jött válasz. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától - amely helyettes államtitkára is ott volt a csütörtöki átadón - pedig annyi jött, hogy nem ők, hanem a Miniszterelnökség illetékes a kérdésben.

Bayer Zsolt állami kitüntetésén az ellenzéki pártok kiakadtak, az Együtt azt követeli, Áder János vonja vissza azt.

hvg.hu