Visszaállítaná a vasárnapi boltzárat Semjén Zsolt

2016.08.19 14:31

Nem csak a kereskedelemben, más szektorokban is újra be kellene vezetni a vasárnapi zárva tartást - mondta Semjén Zsolt, négy nappal azután, hogy a Fidesz cáfolta a boltzár visszaállításáról szóló híreket.

Visszahozná, sőt, ki is terjesztené a vasárnapi boltzárat Semjén Zsolt. A KDNP-s politikus a Magyar Időknek azt mondta: "amunkavállalók kifejezetten jól jártak vele, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kapnak pihenőnapot, mivel a vasárnap helyett kiadott hétköznapon sokkal kevesebb lehetőségük van együtt lenni családjukkal.

A probléma az, hogy a lakosság jelentős része szabadságkorlátozásként élte meg és nem sok szolidaritást mutatott a kereskedelmi dolgozókkal". Semjén arról is beszélt: szerinte az NGM nem is fél-, inkább negyed szívvel állt csak az ügy mellé, "voltaképpen sose támogatták".

Azt is elmondta: nem csak a kereskedelemben szeretne boltzárat, más ágazatokra is kiterjesztené azt. A Fidesz legutóbb épp négy napja cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a boltzár visszaállításán gondolkoznak.

magyaridok.hu