Visszalépett az LMP-s jelölt Miskolcon, pártja rögtön kizárta

2019.10.08 19:21

A Lehet Más a Politika kezdeményezi a területi szervezet feloszlatását is.

Visszalépett az LMP-s jelölt Miskolcon, pártja rögtön kizárta

 

Pár nappal az önkormányzati választások előtt visszalépett Csontos Róbert, a miskolci ellenzék egyik egyéni képviselő-jelöltje. Az LMP-s politikus döntését a fideszes vezetésű önkormányzat által kiadott Miskolci Naplónak küldte el először, pártját nem is értesítette.
 
A 2019-es önkormányzati választási kampányban sajnos fokozatosan kellett rájönnöm, hogy a Velünk a Város elnevezésű szerveződés, valamint polgármesterjelöltje, Veres Pál, teljes mértékben a régi miskolci MSZP-s politikusok és a Demokratikus Koalíció befolyása és irányítása alatt áll. Ráadásul az is kiderült, hogy Veres Pál azzal a Szőke Tiborral tart aktív kapcsolatot, aki ellen bűnszövetségben elkövetett, költségvetési csalás bűntette miatt nemrég vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, és az MSZP alpolgármesterének volt főtanácsadója. Mindez engem mélységes csalódással töltött el. A magam részéről nem kívánok az eredetileg megfogalmazott céljaink, a civilség és függetlenség ellenében és ilyen, számomra vállalhatatlan személyekből álló csoportosulásban tovább politizálni. A mai napon ezért hivatalosan visszaléptem a jelöltségtől! Őszinte aggodalommal nagy bölcsességet kívánok a miskolciaknak október 13-ra!”
 
- írta levelében.
 
Az LMP később közleményben reagált, amelyben megerősítették, hogy Csontos Róbert a párt tudta és tájékoztatása nélkül lépett vissza a jelöltségtől.  Azt írják, elítélik a képviselőjelölt lépését, tagsági jogviszonyát pedig azonnali hatállyal felfüggesztik és kezdeményezik a párt területi szervezetének feloszlatását.
 
„Az LMP arra kéri a miskolci választókat, hogy szavazzanak mindenhol az ellenzéki összefogás jelöltjeire és Veres Pál polgármester-jelöltre”
 
- áll a közleményben.
 
 
Kedd reggel a Jobbik győri szervezete szállt ki az ellenzéki összefogásból. A párt ezután felfüggesztette az alapszervezet működését.
 
 
hvg.hu