Visszatér a Csanyikba a miskolci majális (+program)

2022.04.30 13:27

Több mint tíz év után tér vissza eredeti helyszínére, a Csanyikba a városi majális most vasárnap – számolt be a hírről Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és Varga László, az MSZP megyei elnöke szerdán, a városházán.

 
Simon Gábor és Varga László
Fotó: Mocsári László
 
Az eseményen Varga László felidézte, a majális helyszínét még tíz évvel ezelőtt, 2012-ben a korábbi városvezetés változtatta meg: a nagy múltra visszatekintő program akkor a Majális parkból a Népkertbe költözött.
 
- Mi ezt nem tartottuk jó ötletnek, hiszen a miskolciak szeretik a Csanyikot, szeretnek ide járni, szerettek itt majálisozni, alapvetően kötődnek ehhez a helyszínhez, ezért MSZP helyi szervezete 2012 után is szervezett majális baloldali aktivistákkal együtt. A jelenlegi városvezetés programjában megígérte, hogy visszahozza a tradicionális majálist az eredeti helyszínre, aminek mi nagyon örültünk. Sajnos ez a világjárvány miatt 2020-ban és 2021-ben nem valósulhatott meg, idén viszont végre újból a Majális parkban ünnepelhetünk május 1-jén – mondta.
 
 
Simon Gábor kiemelte, baloldali politikusként nagyon fontosnak tartja a tényt, hogy a városvezetés meghozta azt a döntést, melynek köszönhetően a rendezvény visszatérhetett eredeti helyszínére.
 
- Bízom benne, hogy a miskolciak tekintenek nosztalgiával a programra és sokan részt vesznek majd rajta. A Majális parkba való eljutást segíti majd az is, hogy a városvezetés döntésének köszönhetően az MVK ismét ingyenes buszjáratokat indít majd a rendezvény alkalmából tette hozzá Simon Gábor.
 
Program
 
 
09:45 Borsod Brass Band térzene
 
10:00 Miskolci Mazsorett Együttes és a Vaga Banda gólyalábasok felvonulása a Borsod Brass Band kíséretével
 
10:10 Veres Pál polgármester ünnepi köszöntője
 
10:15 Miskolci Mazsorett Együttes
 
10:45 Vaga Banda gólyalábasok
 
11:00 Koszorúzással egybekötött megemlékezést tart a Munkáspárt a Munkásmozgalmi Emlékműnél. Beszédet mond: Fülöp József Istvánné, a Munkáspárt Borsod megyei elnöke.
 
11:20 Májusfa díszítés a Miskolci Diákönkormányzat közreműködésével
 
11:30 Csiribiri
 
13:00 Ildi Rider
 
14:00 Tai chi-bemutató
 
14:30 Későn Szóltál
 
16:00 Zenegég
 
17:15 Kefir
 
18:15 Szűcs Judith​
 
Tajthy Ákos
minap.hu