Visszavágtak a kerekesszékesek a bunkó autósknak

2016.02.07 10:36

Nem csak Magyarországon szokás a mozgássérültek parkolóhelyeit jogtalanul és pofátlan módon elfoglalni. Portugáliában nagyon ötletes akcióval vágtak vissza ez ellen.

Közvetlen hivatkozás a képhez

A lisszaboni tiltakozó akció lényege az volt, hogy összegyűjtöttek egy csomó kerekesszéket, amikkel elfoglalták a normál parkoló helyeket. Persze nem felejtettek el olyan kis kiírásokat hagyni a székeken, hogy „egy perc múlva visszajövök”, vagy hogy „csak gyorsan elintézek valamit”. Ha lenne a székeken villogó, nyilván azt is bekapcsolták volna.

Így kell bánni a mozgáskorlátozottak helyére parkoló pofátlan autósokkal!

Vannak a világnak olyan részei, ahol egyre kevésbé toleránsak a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyekre bepofátlankodókkal. Brazíliában például így bánnak a sumákolókkal.

Azt nem tudni pontosan, hogy melyik városban történt az eset, azt viszont igen, hogy a jogtalanul parkoló autós valószínűleg egy életre megemlegeti a lebukást. Akik felfigyeltek a szemtelenségre, kék habbal fújták be a járművét, amelyre felfestették a világ minden táján jól ismert kerekesszékes piktogramot is.

A helyszínen kisebb tömeg verbuválódott össze, így a történteket valóban lehet nyilvános megszégyenítésnek nevezni, ráadásul felbukkant egy rendőr is, aki szintén hozzátette a magáét egy bírságcédula formájában.

hvg.hu