Vitray: könnyen beszélek, már nincs mit nagyon elveszíteni (+videó)

2018.08.10 14:49

A mai újságírók, tévések helyzetéről is beszélt az ATV Egyenes beszédben a legendás riporter.Aki félti az állását, az főleg önmagától fél. Hogy eljuthat olyan állapotba, amiben mi sok évet töltöttünk, hogy önmagát kell korlátoznia, mert elveszítheti az egzisztenciáját. Jogos félelem, ha az ember így érez- mondta az ATV-ben Vitray Tamás arra a kérdésre válaszolva, hogy szerinte kell-e ma az újságíróknak félteniük az állásukat. Hozzátette: ő már könnyen beszél, „86 évesen már nincs mit nagyon elveszíteni”.
 
Ezután Vitray azt ecsetelte, hogy tudja, hogy nehéz a helyzet, de szerinte az újságírás egyik mércéje, hogy az illető valahogy megtalálja a módját, hogy eljuttassa a közönségnek, amit szeretne.
 
Krug Emília kérdésére, hogy akkor szerinte beleférhet-e a kompromisszum, úgy felelt: „mi a kompromisszum? Ha az elveimből engedek? Vagy, ha nem egészen olyan egyértelműen teszem közzé, hanem adagolom?”, majd elmondta, régen, a köztévénél volt egy mondásuk, hogy a küszöb alatt csempészik be a műsoraikat. Vitray szerint ez azt jelentette, hogy a feletteseikkel meg kellett értetni, hogy nincs semmi baj azzal, ha behívják a műsorba, akit épp szerettek volna, vagy ha bevesznek egy olyan témát. Mint mondta, lehet, hogy volt utána ejnyebejnye, de mégis megúszták ezeket.
 
A riporter beszélt arról is, hogy ma már a kép a legtöbb dolgot elmondja, ezért például az úszó eb-t is hang nélkül nézte. Úgy véli, ha a kommentátor olyasmit tesz hozzá, ami nem derül ki a látottakból, akkor van értelme hallgatni a közvetítést, de ha csak mellette beszél valaki, arra nincs igénye.
 
atv.hu