Volt rendzavarás, baleset és tűz is az ünnekek alatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

2015.01.02 07:33

Tipikus szilveszteri sérülések ezúttal nem történtek a megyében.

Nagyobb bajok nem történtek szilveszter és újév napján, de azért nem telt eseménytelenül az ünnep.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei december 31-én egy férfivel szemben alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszer­intézkedést rendzavarás elkövetése miatt. A rendőrkapitányság a szabálysértési őrizetbe vett személyt gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítja bíróság elé.

Az említett ügyön túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy-egy esetben az Encsi, a Tiszaújvárosi, az Ózdi és a Miskolci Rend­őrkapitányság. Megyénkben két személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt az ünnepi napok alatt.

Az viszont jó hír, hogy pirotechnikai eszközök által okozott tűzeset sehol nem volt a megyében. Tardonán az okozott kellemetlenséget, hogy szilveszter napján délután 4 és 6 óra között csőtörés miatt nem volt vezetékes ivóvíz 210 fogyasztónál. Szuhogyon pedig egy melléképület tüze miatt riasztották a kazincbarcikai és a szendrői hivatásos tűzoltókat az év első napján. Egy 72 négyzetméter alapterületű melléképület tetőszerkezete és az épületben tárolt tűzifa egy része égett.

Érdeklődtünk a megyei kórház sürgősségi és traumatológiai osztályán is. Megtudtuk: petárdázással kapcsolatos sérüléssel nem kellett ellátni senkit, és túlzott alkoholfogyasztás miatt sem kellett több embert kórházba szállítani, mint egy átlagos nap.

eszak.hu