Vona Gábor korrupcióellenes szervezetet hozna létre -jelentette be Miskolcon

2016.04.02 08:50

A korrupciót ostorozta a Jobbik elnöke miskolci sajtótájékoztatóján pénteken, amelyet az általa január 30-án meghirdetett „valódi nemzeti konzultáció” jegyében tartott, és amely az egészségügyre, az oktatásra és a korrupcióra fókuszál.

jobbik_forum_160401_vcs_5.jpg
 
Vona Gábor azt mondta: a korrupció felszámolását tekintve a Jobbik eltökélt, és bízik abban, hogy Magyarországon előbb-utóbb lesz elszámoltatás, „hiszek abban, ha a Jobbik kormányra kerül 2018-ban, akkor valóban lesz elszámoltatás” – szögezte le.
 
Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy március 15-én antikorrupciós tavaszi hadjáratot hirdettek meg, ennek keretében már felállítottak egy csoportot, amelybe nemcsak a párt tagjait, szakpolitikusait, hanem külsős szakembereket is bevontak.
Nemcsak Budapest, hanem a vidék korrupciós ügyeire is „rá fogunk szállni (...), szeretnénk ennek a világnak véget vetni” – tette hozzá.
 
Azt is mondta, hogy kormányra kerülésük esetén a Jobbik a pártpolitikától és az ügyészségtől is függetlenül működő, akár az ügyészséget is felelősségre vonni képes korrupcióellenes szervezetet hozna létre. Romániában már van egy hasonló szervezet, amely „nagyon jól végzi a munkáját” – tette hozzá.
 
Vona Gábor szólt arról is, hogy a „valódi nemzeti konzultáció” meghirdetése óta eltelt két hónap azt igazolta, hogy a kezdeményezés jó és sikeres.
 
mti.hu