Vonatbaleset Nyíregyházán: kiderült, egykori válogatott focista ült az autóban

2019.01.14 06:33

Rémisztő balesetet úszott meg sértetlenül az ismert volt válogatott labdarúgó!

A magyar labdarúgó autójának jobb oldala sérült, azelső kerék ki is szakadt a baleset során/Fotó: Blikk
A magyar labdarúgó autójának jobb oldala sérült, az első kerék ki is szakadt a baleset során

 

Óriási szerencse, hogy a sportembernek nem esett baja, amikor az autójában ülve egy vonattal ütközött múlt kedden, az esti órákban. Az eset során személyi sérülés nem történt, a járművet viszont komoly kár érte.
 
A volt élvonalbeli játékos a Lapály utcai vasúti átkelőnél szenvedte el a balesetet. A korábban jó néhány külföldi, illetve magyar csapatnál is megfordult csatár valószínűleg nem vette észre az érkező szerelvényt, ezért hajtott be gépkocsijával az átjáróba, amelynél egyébként nincs fénysorompó. A történtekhez az is hozzájárulhatott, hogy késő este volt, és az erős havazás is rontott a látási viszonyokon. A sofőr szerencsés, hogy az ütközést követően a vonat nem gyűrte maga alá a járművét, az ütés a jármű oldalát érte. Így csak az autó jobb eleje és hátulja tört össze, noha a kár így is jelentősnek tűnik...
 
A sportember nemrégiben hagyott fel a profi futballal, abszolút a magánéletére koncentrál, a vállalkozására és a családjára. Mostanában nem sokat lehetett róla hallani. Persze, őt is szerettük volna megszólaltatni, megtudni, mennyire ijedt meg a baleset miatt, illetve, hogy hogy van, de nem kívánt nyilatkozni.
 
A helyszínen lámpa nincs, andráskereszt jelzi a vasúti átjárót
 
Szemtanúk szerint a történtek után megőrizte higgadtságát, nem tűnt idegesnek. A vasúttársaság annyit közölt, az ütközés nem sokkal este negyed tíz előtt történt, a helyszínelés és a műszaki mentés éjjel fél tizenkettőkor fejeződött be.
 
Annak ellenére, hogy nem történt személyi sérülés, a rendőrség eljárást indított az ügyben.
 
„Nyíregyháza Lapály utcán közlekedett a Tünde utca felől a Táncsics utca irányába 2019. január 8-án 21 óra 10 perc körül személygépkocsival egy férfi. A járművezető az elsődleges adatok szerint a Lapály utcai vasúti átjáróba történő behaladásakor figyelmen kívül hagyta a részére kihelyezett „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, és nem biztosított elhaladási elsőbbséget egy neki jobbról érkező és a Nyíregyháza vasútállomás irányába tartó személyszállító vonatnak” 
 
– írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya érdeklődésünkre.
 
Gondatlanságból elkövetett vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt büntetőeljárást rendeltek el az ügyben.
 
A sofőrnek kell odafigyelnie
 
Kapitány Tibor (53) vezetéstechnikai tréner szerint az ilyen kereszteződéseknél különösen óvatosan kell közlekedni.
 
– A vonat mindig ki van világítva, ráadásul másként, mint az összes többi jármű, három darab, háromszög alakzatban elhelyezett világítótesttel. Ha az átkelőhelyen csak andráskereszt van, a személygépkocsi sofőrjének kell odafigyelnie, körülnéznie, illetve megadnia az elsőbbséget az érkező vonatnak – mondta lapunknak a szakember.
 
blikk.hu