Vonatok ütköztek Galgamácsánál, 21-en megsérültek!

2015.08.16 10:56

A baleset az Aszód-Balassagyarmat vasútvonalon történt nem sokkal fél kilenc után, Galgamácsa és Acsa-Erdőkürt állomások között, tizenkilenc ember megsérült, köztük a mozdonyvezető is.

Kavalecz Imre, a MÁV-inform sajtóügyeletese elmondta, hogy 19 ember könnyebben, kettő azonban súlyosan megsérült. A sérültek között van az egyik mozdonyvezető is.

fotó:Mihádák Zoltán

A baleset nem sokkal fél kilenc után történt, Acsa-Erdőkürt és Nógrádkövesd állomás között. A menetrend szerint Balassagyarmatra, illetve Aszódra tartó motorvonat ütközött össze. Az első vizsgálatok szerint mindkét vonat 20 kilométer/órás sebességgel közlekedett. A szerelvények egymásba nyomódtak, de nem siklottak ki.  A két vonaton összesen 30-40-en utaztak - közölte a sajtóügyeletes. A helyszíni vizsgálat időtartama alatt Aszód és Nógrádkövesd között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatközlekedés délután indulhat újra a vonalon. A vasúttársaság biztonsági szolgálatának munkatársai a rendőrséggel közösen megkezdték a baleset okának kivizsgálását .

mti.hu