Vuhanban már nincs új koronavírusos megbetegedés

2020.03.19 18:04

Szerda éjfélig egyetlen új megbetegedést sem jelentettek a járvány kínai gócpontjának számító, közép-kínai Vuhanból, ahonnan az új koronavírus terjedése tavaly év végén elindult. Hupej tartomány egyéb részeiről pedig egy hete nem adtak hírt új megbetegedésről, írja az Index.

 
A tartományban a napi halálozások száma is egyre mérséklődik: szerda éjfélig 8 beteg hunyt el, szemben az egy nappal korábban regisztrált 11 halálesettel. Hupejből ráadásul hétfő éjfél óta nem jelentettek újabb fertőzésgyanús esetet sem. A hivatalos adatok szerint a tartományban összesen 67 800-an fertőződtek meg, közülük 50 000 fő Vuhanban.
 
A Hupejben elhunyt 3130 beteg közül 2496 halt meg Vuhanban. Jelenleg még mindig 6636 embert kezelnek a betegséggel a tartományban, közülük 465-en válságos és 1809-en súlyos állapotban vannak.
 
A tartomány vezetése szerdán jelentette be, hogy a Vuhanban működő, a belföldi és a globális ipari láncban kulcsszerepet betöltő vállalatok ismét megkezdhetik tevékenységüket. Ugyanakkor A „negatív listán” szereplő vuhani vállalkozások – például mozik, könyvesboltok, bárok, éttermek és edzőtermek – továbbra sem nyithatnak ki. Hupej tartomány egyéb részein már csökkentették a járvány miatti készültségi fokozatot, és több cégnél indul be a munka a napokban.
 
Miközben a belföldi fertőzések száma ezzel nullára csökkent Kína szárazföldi részén, szerda éjfélig újabb 34 külföldről behozott esetet jelentettek, ezzel a behozott esetek száma 189-re emelkedett.
 
A Caixin kínai gazdaság lap belső forrásokból úgy értesült, hogy a kínai légitársaságok Pekingbe tartó nemzetközi járatait hamarosan a környező kínai nagyvárosok -–Tiencsin, Hohhot, Tajjüan, Sicsiacsuang – repülőtereire irányíthatják át, hogy tehermentesítsék a főváros nemzetközi repterét, amely naponta több mint 30 nemzetközi járatot fogad. Az értesülést a pekingi nemzetközi repülőtér egyelőre cáfolta, de a tiencsini, valamint a tajjüani létesítmény is megerősítette, hogy tájékoztatták őket a lehetséges változásokról.
 
forrás:idex.hu