Zacher Gábor: politikai kérdést csináltak a járvány elleni védekezésből, holott szakmainak kellene lennie

2020.10.26 08:44

A neves toxikológus szerint, komoly szigorításokra, iskolabezárásra, idősávos vásárlásra és sokkal több tesztelésre lenne szükség.

 
Éles kritikát fogalmazott meg a kormány óvintézkedéseivel szemben Zacher Gábor. A toxikológus az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt, tudja, hogy a mérlegnek két oldala van, egyik oldalon a gazdaság, másikon az egészségügy van, de ő az egészségügyre szavaz. Emiatt szerinte Magyarországon szigorításokra lenne szükség.
 
„Kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés…” – ezeket az intézkedéseket tartaná célravezetőnek a szakember, aki a járványkezelést szakmai kérdésnek tartja, ugyanakkor szerinte ez ma politikai alapon történik. 
 
A csatornának nyilatkozott Pusztai Erzsébet is, aki még az első Orbán-kormány idején volt két évig az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára, de mára már kormánykritikus politikus lett. Ő úgy vélekedett, főként a tesztelésnek és a kontakt-követésnek kellene gördülékenyebben működni, emellett ahol nagyon sok ember gyűlik össze, ott elengedhetetlennek kell lennie maszkviselésnek.
 
Ebből a szempontból botrányosnak tartotta, hogy nézők előtt játszották a Fradi-Újpest meccset szombaton. A képeket látva, szerinte a stadionban nem sokan viselték szabályosan a maszkot. 
 
forrás: atv.hu / hirklikk.hu