Zacher Gábor: Zárjuk be a plázákat, és felejtsük el az idei karácsonyt! (+videó)

2020.11.25 17:11

Zacher Gábor toxikológus szerint az idei karácsonyt el kellene felejteni a járvány miatt, hogy jövőre legyen karácsonyunk.

 

Zacher Gábor toxikológus is vendég volt az RTL Klub Reggeli című műsorában, ahol a koronavírus-járványról és a karácsonyról faggatták.
 
A szakember határozottan kijelentette: „Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat.”
 
A toxikológus szerint az ellátórendszer gyenge pontja abban lehet, hogy nem lesz elég egészségügyi dolgozó, aki ellátja a betegeket és kezeli a lélegeztetőgépeket. Azt mondta, Orbán Viktornak azt a korábbi kijelentését tartja reálisnak, hogy 50 százalék a valószínűsége annak, hogy nem fog bedőlni az egészségügy.
 
 
Zacher Gábor az idősek vásárlási sávjának örül, de arra int mindenkit, hogy az idei karácsony ne az ajándékozásról és ne a plázában járkálásról szóljon, hanem az odafigyelésről. „Zárják be azokat a fránya plázákat!” – mondta a toxikológus.
 
forrás: rtl.hu