Zenés randevú a Salkaházi programban

2016.06.03 20:05

Újabb teltházas programot rendeztek a Salkaházi program keretében pénteken. A Zenés randevún, a Generali Arénában Kriza Ákos polgármester bejelentette: színházi előadásokkal, közös kirándulásokkal tovább bővül a program, és még idén lesz batyusbál is.

fotó: Végh Csaba

Nem ez volt az első ilyen jellegű program a Salhaházi keretében, hiszen volt már Zeneexpressz Fásy Ádámmal, szüreti mulatság olyan előadókkal, mint a Digital zenekar, a Muzsika tévéből ismert Ferry és Henna, vagy éppen Sláger Tibó.

matiszcsakistvanne.jpg

Matiszcsák Istvánné mindezeken részt vett, és nagyon dicsérte a korábbi programokat, miközben a Zenés randevú kezdésére várt a sportcsarnokban. „Kitűnő kikapcsolódási lehetőség, főleg azok számára, akik már egyedül élnek”, fogalmazott a szépkorú, aki barátnőivel érkezett a péntek délutáni mulatságra.

– Nagyon örülünk, hogy a városvezetés megbecsüli az időseket! – hangsúlyozta Éva néni, aki hozzátette, azt egy kicsit sajnálja, hogy a színházi előadásra nem jutott be, gyorsan elfogytak a jegyek.

kadaslaszlone.jpg

Kádas Lászlóné szintén részt vett minden, a Salkaházi program keretében megrendezett eseményen. Külön is dicsérte a Diósgyőri várnál megtartott főzőversenyt.

– Jó egy kicsit kimozdulni otthonról. Itt közösségben vagyunk, jól érezzük magunkat, és jóleső az is, hogy gondolnak ránk – fogalmazott.     

A Zenés randevút Balázs Palival és vendégeivel – Poór Péterrel és Szűcs Judith-tal – rendezték meg a sportcsarnokban, a programon ezúttal is több mint 2 ezer miskolci szépkorú vett részt. Kriza Ákos polgármester köszöntőjében elmondta, a mostani programra is pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket. Hangsúlyozta, amikor meghirdette a Salkaházi programot, két célt tűzött ki maga elé a városvezetés: egyrészt támogatni kívánják azokat az időseket, akik Miskolcot felépítették. Ugyanakkor – folytatta Kriza Ákos – egy közösséget is teremtenek, a nyugdíjasok nagy közösségét.

salkahazy_program_160603_vcs_04.jpg

Az elmúlt évek igazolták, hogy sikeres volt az elképzelés, sokan vesznek részt a programokon. De idén megkérdezték a nyugdíjasokat, mivel bővüljön a Salkaházi program. A kívánságlista első helyein szerepelt a színházi előadás, valamint a közös kirándulások lehetőségének a biztosítása.

salkahazy_program_160603_vcs_15.jpg

– Idén nyáron négy alkalommal indul kirándulóvonat Lillafüredre miskolci szépkorúakkal. Megkérem majd a közgyűlést, hogy a kirándulásokhoz önköltségi áron biztosítson majd autóbuszt az MVK Zrt. – jelentette be Kriza Ákos, hozzátéve, még idén újra lesz batyusbál is.

salkahazy_program_160603_vcs_31.jpg

A polgármester végül úgy fogalmazott: „tettünk egy újabb lépést előre, és biztosítjuk azokat a lehetőségeket, amiket a Salkaházi programon belül megígértünk”.

minap.hu