Zenével a gyógyításért - orvosi műszert vásárolnak a bevételből

2017.03.06 07:59

Ismert, népszerű művészek koncerteztek március 5-én a Miskolci Nemzeti Színházban. A rendezvény bevételéből egy modern orvosi műszerhez juthat a megyei kórház fül-orr-gége nyaksebészeti osztálya.

jotekonysagi_koncert20170305_bl_37_web_.jpg

fotók: Beregi László

A művészek ingyen léptek fel ezen a jótékonysági koncerten, a Miskolci Nemzeti Színház pedig a helyet biztosította. A gálaest bevételeiből egy olyan modern orvosi műszerhez juthat a megyei kórház fül-orr-gége és nyaksebészeti osztálya, melynek segítségével hallásjavító fülműtéteket, koponyaalapi és endoszkópos orr-melléküreg műtéteket lehet majd végezni, felnőtt- és gyermekkorban egyaránt.

jotekonysagi_koncert20170305_bl_36_web_.jpg

A műszer használatával lerövidülhet a gyermek és felnőtt betegek ápolási és műtéti ideje, s jelentősen csökkenhet a műtétet követő fájdalom is.

jotekonysagi_koncert20170305_bl_35_web_.jpg

A koncerten fellépett a miskolci születésű Boncsér Gergely, a Magyar Állami Operaház énekese, Jancsó Dóra és Varga Andrea színművész, Fekete Nándor orgonaművész, valamint a Reflex zenekar. A művészek ingyen vállalták a fellépést, s több helyi cég is csatlakozott az akcióhoz.

minap.hu