Zokogott az idős férfi, amikor meglátta a vádlottakat

2016.04.07 09:47

Hangos zokogás tört ki a bíróság előtt az egyik tanúként meghallgatott idős férfiból, amikor a tanácsvezető megkérdezte, felismeri-e a csoportos kifosztás bűntettével vádolt borsodi férfiak valamelyikét. A nagy szót halló embert a mentősök tolták be a sajóbábonyi vádlottak tárgyalására.

A sajóbábonyi banda tárgyalásán Debrecenben

Az idős férfi a másodrendű vádlottat azonosította. A könnyeivel küszködve azt mondta, nem képes megbocsátani, hogy ennyire átvágták. Olyan felzaklatott állapotba került, hogy nem tudták meghallgatni.

Az ügyészség három férfit vádol a bűncselekmények elkövetésével, a szabadlábon védekező harmadrendű vádlott azonban ezúttal sem jelent meg a bíróságon, ellene elfogatóparancsot adtak ki. A következő, május 11-re tűzött tárgyaláson még egy tanút hallgat meg a bíróság, így ítélet is leghamarabb akkor lehet az ügyben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vád szerint a sajóbábonyi, illetve sajószentpéteri vádlottak és két ismeretlen társuk több idős embert fosztottak ki Debrecenben, 2013 őszén.

Egy 83 éves asszony azzal engedte be őket a házba, hogy az Európai Uniótól származó tűzifát, illetve készpénzt hoztak neki. Tízezer forintot kellett „visszaadni”, s így kifigyelték, hol tartja a pénzét. L. László megkérte az asszonyt, mutassa meg, hová helyezzék el az udvaron a fát, ezalatt az elsőrendű vádlott, Sz. János 512 ezer forintot lopott el.

Egy 94 éves bácsihoz magukat az E.ON munkatársainak kiadva csengettek be, mondván, 25 ezer forint túlfizetést hoztak neki. A másodrendű vádlott, Sz. Pál két ismeretlen társával 420 ezer forintot tulajdonított el, majd elmenekültek a helyszínről. Ugyanez a három személy egy 81 éves férfitől először megkérdezte, egyedül van-e otthon, majd közölték, az önkormányzat és a szeretetszolgálat küldött neki tűzifát. Miközben a bácsi az udvaron beszélt a többiekkel, Sz. Pál felkapta a szobában lévő pénztárcát a benne lévő 205 ezer forinttal együtt, majd közölte, hogy tévedés történt, nem is neki szánták a tűzifát.

HBN
boon.hu