Zöld város egy különleges környezetben - új emblémát és új arculatot kap Miskolc

2017.09.25 11:55

Miskolc új emblémájában kirajzolódnak a hegyek és völgyek vonulatai, benne van az innováció és az intelligens megoldások üzenete. A logó színét magyarázza, hogy Miskolc zöld város egy különleges természeti környezetben - nyilatkozta Székely Róbert polgármesteri biztos.

 
 

Miskolc 2017 májusától büszkén viseli a Marketing Fővárosa címet. Az elismerést azok a települések, városok érdemelhetik ki, amelyek ismertségük és elismertségük növelése, fejlesztése érdekében sikeres marketingprojekteket, marketingmegoldásokat valósítanak meg.

Az eredményekről és jövőbeli tervekről a városmarketingért és turizmusért felelős szakmai szervezet munkatársaival beszélgettünk. Az elmúlt időszakban igen jelentős eredményeket értünk el, és a versenyen való részvétel volt ennek a megkoronázása.  – mondta el Székely Róbert polgármesteri biztos. - Sokszor szerényen beszélünk Miskolcról, számunkra sok esemény, aktivitás természetes, míg valójában ezek igazán kivételes megoldások. Ezeket szerettük volna megmutatni, amikor elindultunk az Országos Városmarketing díj 2017 versenyen. Kilenc programmal tudtunk indulni, ez is bizonyítja, mennyire gyümölcsöző volt az elmúlt év marketing szempontból.

- Ezekből hét nevezés marketing gyémánt díjat kapott…

- Nagyon sok munka és kreatív energia van ebben az eredményben. Egy év alatt olyan programok valósultak meg, mint a Z-generáció helyi identitásának erősítését szolgáló Csoda '56 - az 1956-os forradalmárok tiszteletére rendezett flashmob - amely egyben országos rekord lett közösségi szavalás kategóriában. De elismerést kapott a miskolci imázsfilm, a kiadványaink, a különleges miskolcikum, a kama-játék, a Herman Ottó Múzeum világsikert aratott táncos videója és a Termelői Piac is.

- Mik a jövőbeli tervek?

- Több kisebb-nagyobb feladat is állt, áll még előttünk, a szakmai csapat felkérést kapott arra, hogy készítse el Miskolc új arculatát.

- Ezek szerint új emblémát kap Miskolc?

miskolclogonagy.jpg

- Nem csak egy új emblémát, hanem egy új teljes arculatot is. Miskolc az elmúlt években újjászületett, miközben nem felejtette örök értékeit sem. Örökölt ipari múlt talaján korszerű iparváros született, és fejlődik tovább. Miskolc turisztikai erőforrásai komoly lehetőséget hordoznak magukban. A város nemcsak az itthoni, de a külföldi piacokon is meg fog jelenni, mint iparváros és mint turisztikai célpont. Ehhez azonban szükséges egy erősen megkülönböztető vizuál, egy olyan jelkép, amely egyszerre szerethető a városlakók, a turisták, a befektetők, a város potenciális ügyfelei által. A munka során figyelembe vettük a hazai és nemzetközi trendeket, szakmai irányokat, de elsősorban Miskolc adottságait, múltját, jelenét és jövőjét.

Egy nagyon különleges és elsőre kissé szokatlan szimbólum született. A modern, egyszerű, ugyanakkor határozott formában kirajzolódnak a hegyek és völgyek vonulatai, benne van az innováció és az intelligens megoldások üzenete. A logó színét magyarázza, hogy Miskolc zöld város egy különleges természeti környezetben. Elrejtettünk benne egy érdekes kis szakmai játékot is, amely a világ egyik legtöbbször használt városlogóját idézi meg, kreatív formában: a szimbólumban egy szív is felfedezhető, utalva a helyiek város- és vendégszeretetére. Az új logót egy tehetséges, miskolci fiatal grafikus és csapata alkotta meg. Úgy vélem, igazán határozott, ugyanakkor friss és szerethető szimbólum született meg.

- Mikor találkozhatnak vele a miskolciak?

- Köztereken, bizonyos rendezvényeken és szóróanyagokon már a napokban is, de folyamatosan fognak megújulni további városi felületek is. Ilyen lesz a város kitelepülése az Automotive Hungary kiállításon vagy az év végén megújuló városi honlap. Miskolc megérett a kiemelt országos figyelemre, szándékaink szerint a jövő év folyamán a város több területen is indít olyan marketingtevékenységeket, mellyel tovább erősíti az identitását.

minap.hu